Qlima


Qlima är ett välkänt varumärke i Europa inom uppvärmning och klimatkontroll. Företaget fokuserar på att skapa komfort i hemmet genom innovativa och energieffektiva lösningar för uppvärmning, luftbehandling och ventilation. Deras produkter inkluderar bland annat pelletskaminer, värmepumpar, luftkonditioneringssystem och portabla värmare som drivs av flytande bränsle, el eller gas.

Användarvänlighet och design står högt på agendan hos Qlima med målet att tillverka produkter som både smälter in i hemmet och är enkla att använda. Företaget har även en tydlig hållbarhetsprofil, där de strävar efter att utveckla produkter med lång livslängd och lägre energiförbrukning​.

Med över 40 års erfarenhet i branschen och en stark närvaro på den europeiska marknaden, erbjuder Qlima produkter som täcker ett brett spektrum av behov, från energisnåla lösningar till designanpassade alternativ som passar i moderna hem. Varumärket hette tidigare Zibro och ingår i handelskoncernen PVG som bland annat importera klimatprodukter från Japan.

Återförsäljare av Qlima i Sverige

När du vill köpa produkter från Qlima här i Sverige kan du hitta de hos utvalda återförsäljare. Här är några du kan hitta ett urval av värmepumpar hos:

Installation av Qlimas värmepumpar

Beroende på vilken modell av värmepump från Qlima som du köper kan du installera den själv eller behöva hjälp från en certifierad kyltekniker. Den typen som kallas för monoblock och har ett slutet system får man installera på egen hand. I annat fall gäller det att anlita en serviceperson som åtar sig att installera det märket.

Skulle det uppstå problem med pumpen finns det felkoder, manualer och hjälp via olika nätforum att tillgå. Är problemet inte hanterbart på egen hand bör du ta kontakt med installatören, återförsäljaren eller tillverkaren direkt.